Evrensel Gazetesi'nin 30. kuruluş yılı etkinlikleri kapsamında Akhisar’da düzenlenen dayanışma konseri, coşku dolu anlara sahne oldu. "Evrensel Seninle Güçlü, Şimdi Dayanışma Zamanı" sloganıyla organize edilen etkinlik, Akhisar Park İçi Sinema Salonu’nda gerçekleşti.
Etkinliğin sunumunu Dudu Yiğit üstlendi. Ardından sırasıyla Emek Partisi Genel Başkanı Seyit Aslan, Evrensel Gazetesi İzmir muhabiri Eda Taş ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Akın Kutay Dolu birer konuşma yaparak dayanışmanın önemine dikkat çekti.
Saat 20.00’de başlayan konser, Türk Halk Müziği’nin sevilen isimleri Asil Deniz Yıldız ve Halil Yıldız’ın sahne performanslarıyla unutulmaz bir geceye dönüştü. Sanatçılara sahnede klavye de Mehmet Karadağ, Kaval Serhat Güngör, Bateride ise Teyfik Tugay eşlik etti.
Akhisarlılar salonu tıklım tıklım doldurarak birbirinden güzel ezgi ve türkülere hep bir ağızdan eşlik etti.
Dayanışma konserine katılanlar arasında Emek Partisi Genel Başkanı Seyit Aslan, EMEP Manisa İl Başkanı Cemal Demir, CHP Akhisar İlçe Başkanı Hayriye Hacet ve yönetim kurulu üyeleri, Akhisar Alevi Kültür Derneği Başkanı Dursun Ali Şat, Sol Parti Akhisar İlçe Başkanı Cemalettin Gülmen ve yönetim kurulu üyeleri, Akhisar Eğitim-Sen Temsilciliği Kadın Sekreteri Gönül Kızıltaş, Akhisar İşçi Dayanışma Meclisi, Bağımsız Emekliler Sendikası MYK Üyesi Kemal Bulut, CHP Akhisar Belediye Meclis Üyesi Gülden Erhun ve yönetim kurulu üyeleri, Emek Partisi Akhisar İlçe Başkanı Kazım Yıldız ve çok sayıda davetli yer aldı.
Asil Deniz Yıldız’ın güçlü yorumu ile Halil Yıldız’ın hem sanatçı hem de aranjör kimliğiyle sahneye taşıdığı performans, geceye damgasını vurdu. Duygusal anların da yaşandığı konser, aynı zamanda dayanışma ruhunu güçlendiren, coşku dolu bir buluşma oldu.