24 Temmuz 1908, II. Meşrutiyet’in ilanıyla birlikte Türk basın tarihinde bir dönüm noktası oldu. Bu tarihte sansürün kaldırılmasıyla gazeteler ilk kez özgürce yayımlanmaya başlandı ve bu anlamlı gün, her yıl “Gazeteciler ve Basın Bayramı” olarak kutlanıyor.Ülkü Ocakları Akhisar İlçe Başkanı Kenan Akpınar, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, basının toplumsal hayattaki önemine dikkat çekerek şu ifadelere yer verdi:
“Basın, milletin müşterek sesidir” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleri, basının üstlendiği büyük sorumluluğu ve kutsal görevi en güzel şekilde açıklamaktadır. Basın, kamuoyunun; ülke ve dünyadaki gelişmelere dair doğru, güvenilir ve tarafsız bilgilere ulaşmasını sağlamakla birlikte, kişi hak ve hürriyetlerinin korunması, değerlerin yaşatılması ve ifade özgürlüğünün temini noktasında da çok önemli bir rol üstlenmektedir.
Yağmur çamur, gece gündüz demeden fedakârca çalışan, haberin peşinden koşarak toplumun gözü, kulağı ve sesi olan basın mensuplarımız büyük bir özveriyle görev yapmaktadır.
Çalışmalarını önemsediğim, büyük fedakârlık ve emekle görev yapan başta yerel basınımız olmak üzere tüm basın çalışanlarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, görevleri başında hayatını kaybeden kıymetli basın mensuplarımızı rahmet ve saygıyla anıyorum.Ülkü Ocakları Akhisar İlçe Başkanı Kenan Akpınar, mesajının sonunda tüm basın çalışanlarına çalışmalarında kolaylıklar dileyerek, gösterilen ilgiye teşekkür etti.











