Gökyüzü Çocukları Derneği’nden Engelliler Haftası Açıklaması
“Engellilik Bir Haftalık Değil, 365 Günlük Bir Gerçekliktir”
Akhisar Gökyüzü Çocukları Derneği Başkanı Özgür Sunata Erdoğan, Engelliler Haftası kapsamında yaptığı basın açıklamasında, engelli bireylerin ve ailelerinin yaşadığı sorunlara dikkat çekerek daha kapsayıcı ve erişilebilir bir yaklaşım çağrısında bulundu.
Engelliler Haftası’nın, özel gereksinimli çocuk aileleri ve bu alanda çalışan sivil toplum kuruluşları için yılın en yoğun dönemlerinden biri olduğunu belirten Erdoğan, engellilik konusunun yalnızca belirli günlerde hatırlanmasının yeterli olmadığını ifade etti.
Erdoğan açıklamasında, “Bizim için bu mesele bir güne ya da bir haftaya sığan bir farkındalık konusu değil; 365 gün yaşadığımız hayatın gerçeğidir” dedi.
“Ailelere ve Sahada Çalışanlara Danışın”
Etkinlik ve organizasyonların planlama süreçlerinde ailelerin, engelli bireylerin ve sahada çalışan sivil toplum kuruluşlarının mutlaka sürece dahil edilmesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:
“Lütfen ailelere, engelli bireylere ve sahada çalışanlara danışın. ‘Ne yapılmalı?’ sorusunu bizimle birlikte konuşun. ‘Nasıl daha erişilebilir olabilir?’ diye birlikte düşünelim.”
Sosyal yaşama katılımın birçok aile için hâlâ büyük bir mücadele olduğuna dikkat çeken Erdoğan, doğru planlama ve iş birliğiyle bu zorlukların önemli ölçüde azaltılabileceğini söyledi.
“Küçük Ayrıntılar Büyük Fark Yaratıyor”
Açıklamada etkinliklerde ulaşım, bekleme süreleri, etkinlik alanlarının düzenlenmesi ve ikram planlamaları gibi ayrıntıların engelli bireyler açısından büyük önem taşıdığına değinildi.
Erdoğan, “Küçük gibi görünen ayrıntılar, birçok aile için etkinliğe katılabilmek ya da katılamamak arasındaki farkı belirliyor” ifadelerini kullandı.
“Toplumun Tüm Kesimleri Sürece Dahil Olmalı”
Engellilik meselesinin yalnızca engelli bireylerin ya da derneklerin konusu olmadığını belirten Erdoğan, odalar, sendikalar, sivil toplum kuruluşları ve toplumun tüm kesimlerinin farkındalık çalışmalarında yer alması gerektiğini söyledi.
Akhisar Gökyüzü Çocukları Derneği olarak iş birliğine açık olduklarını ifade eden Erdoğan, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
“Biz buradayız. Deneyimimizle, emeğimizle ve iş birliğine açık yaklaşımımızla birlikte düşünmeye, üretmeye ve katkı sunmaya hazırız.”
Gündem
Yayınlanma: 19 Mayıs 2026 - 13:22
"Engellilik Bir Haftalık Değil, 365 Günlük Bir Gerçekliktir"
Gündem
19 Mayıs 2026 - 13:22
İlginizi Çekebilir














