Akhisar Aliya İzzetbegoviç MTAL yürütülmekte olan Simge Projesi, mesleki teknik eğitimde örnek uygulamaları birer birer hayata geçiriyor.
Akhisar'da istihdam garantili simülasyonlu genç eğitimi projesinde bir önemli kazanım daha sağlandı. Elektrikli araçlar ve zeytin yağı sıkım operatörlerinin simülasyonlu eğitimi, eğitim sonrası uygulama ve istihdam edilmelerini kapsayan projede önemli bir adım olan uygulama laboratuarlarının kurulum aşaması tamamlandı. Gıda teknolojileri alanında Verde AŞ katkıları ile donatılan analiz laboratuvarında ilk kez zeytinyağı serbest yağ asitleri (oleik asit) analizleri başarılı bir şekilde yapılarak raporlaştırıldı.
Okulun gıda teknolojisi alanı kapsamında faaliyet gösteren laboratuarda şehrimizin zeytinyağı referans kişilerinden biri olan iş insanı Hakan Gökalp'in katılım ve danışmanlığında gerçekleştirilen zeytinyağı analizlerini Gıda Teknolojisi Alanı Öğretmenleri Ceren Ceylan İbiş, Nagihan Yurtbilir Kurnaz ve Tuğba Çetinkaya tarafından yapıldı.
Simge projesi yürütücüsü Süleyman Kollu “Proje koordinatörümüz Kamile Gökalp, Ercan Yüksel ve proje ekibimizin gayretleri, akhisar Zeytin İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile uyumlu çalışmamız, AKT Enerji AŞ ve Verde AŞ'nin hibe destekleri ile okulumuza böyle kapsamlı bir laboratuvarın kazandırılmasından dolayı mutluyuz. Emeği geçen herkese öncelikle teşekkür ediyoruz. Zeytin ve zeytinyağı üretiminde Türkiye'nin en önde gelen şehirlerinden biri olan Akhisar'da zeytinyağı ile ilgili test ve analizlerin yapılabilmesi önemli bir gelişme. Hedefimiz sadece analiz yapabilmek değil, akredite bir labaratuar haline gelebilmek. Kısa süre sonra bunu da gerçekleştirebileceğimize inanıyorum. Eğitim kurumlarında bu tür uygulamalarla teorik kazanımların uygulanabiliyor olması çok önemli” dedi.
Okul müdürü Mehmet Aksoy proje ekibine ve hibe desteğinde bulunan firmalara teşekkür etti. Aksoy bu güzel labaratuarı okulumuza kazandıran projede emeği geçenlere, hibe desteğinde bulunan özel sektör temsilcilerine ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum" dedi.
GHA